SPOTKANIA
 
30.05.2017 r., III Regionalne Spotkanie Inżynierów i Automatyków, Warszawa, Hotel Venecia Palace ****
(Michałowice k/Janek)

Wiodąca tematyka: Przemysł i procesy produkcyjne - optymalizacja i pomiary

Wydarzenie skierowane jest do automatyków, kierowników utrzymania ruchu, energetyków, dyrektorów technicznych, kierowników produkcji oraz konstruktorów z województw mazowieckiego, podlaskiego i lubelskiego.
W jednym miejscu i czasie gromadzimy specjalistów i doradców technicznych, którzy w trakcie spotkania mogą wymieniać doświadczenia i dzielić się wiedzą.





Program wykładów i case study:

09:00-09:30 - 30 min - Rejestracja Uczestników
09:30-09:40 - 10 min - Oficjane otwarcie RSIiA

09:40-10:10 - 30 min - Przyrządy kontrolno-pomiarowe dla służb utrzymania ruchu
10:10-10:40 - 30 min - Kontrola parametrów jakości energii elektrycznej w zakładzie przemysłowym

10:40-11:00 - 20 min - Przerwa kawowa

11:00-11:15 - 15 min - iERS - Technologia optymalizująca zużycie energii silników o stałej prędkości pracy
11:15-11:35 - 20 min - Case study - Poprawa efektywności układu napędowego z wykorzystaniem soft-startów, z układem optymalizacji poboru energii - firma Remasz
11:35-11:50 - 15 min - Przemysł spożywczy w Polsce problemy i wyzwania
11:50-12:10 - 20 min - Elementy układów pomiarowych i kompensacji mocy biernej w sieciach nn i SN
12:10-12:20 - 10 min - Case study - Bezpieczeństwo maszyn - przegląd oferty produktów i rozwiązań
12:20-12:30 - 10 min - Nowy wymiar bezpieczeństwa - narzędzie planowania i projektowania systemów sygnalizacyjnych
12:30-12:50 - 20 min - Nowoczesne systemy testowania okablowania i szaf sterowniczych na podstawie zrealizowanych projektów

12:50-13:35 - 45 min - Lunch
13:35-14:05 - 30 min - Atrakcja

14:05-14:25 - 20 min - Case study - Monitoring energii i strażnik mocy z wykorzystaniem analizatorów parametrów sieci firmy Entes - firma SARW S.C.
14:25-14:40 - 15 min - Systemy sterowania radiowego do suwnic - wygoda i bezpieczeństwo
14:40-14:55 - 15 min - Bezpieczeństwo funkcjonalne w enkoderach
14:55-15:10 - 15 min - Diagnostyka napędów elektrycznych na przykładzie systemów pomiarowych firmy Schleich

15:10-15:30 - 20 min - Przerwa kawowa

15:30-15:45 - 15 min - Stabilizatory napięcia i układy zasilania rezerwowego
15:45-16:00 - 15 min - Zarządzanie Energetyczne jako sposób na optymalizację kosztów przedsiębiorstwa

16:00-16:10 - 10 min - Podziękowanie i zakończenie RSIiA


Koszt uczestnictwa:
  • 123 zł brutto/ os.


Osoba kontaktowa:


Patronat medialny:
 
                                           
 
Newsletter
Na powyższy adres będziesz otrzymywał najświeższe
infromacje dotyczące oferty oraz nowości
 
Copyright by ASTAT 2017 - All rights reserved     Korzystanie z serwisu oznacza akceptację Polityki prywatności Cookies administracja: LUKALA